facebook Animerad Reklamfilm Stockholm - Brikk Animation och Film
[swedish] [english]

Animation eller stop-motion?

SHOWREELSHOWREEL

Brikk skapar

Animerad Reklamfilm

Brikk är en design-driven animations studio som tar fram animerad reklamfilm för alla format. Det kan vara allt från reklamfilmer till infomercials. Vi gör även företags-filmer, event-filmer och kampanjer för social medier. Alltid med hög kvalite när det kommer till illustrations, storytelling  och hantverk.

Vi är ett tight sammansatt team av kreatörer, illustratörer, regissörer och animatörer som alla brinner för att skapa animerade berättelser i unika stilar med starka budskap.

Att jobba med animation tillåter oss att tänja på gränserna för vad som är möjligt när det kommer till bildberättande. Vi är specialiserade inom 2D-animation och stop-motion men gör även 3D-animation och live action-produktioner.

Produktionsbolaget grundades 2011 i Stockholm. Det drivs av Samuel Fast, Josef Andersson och Björn Johansson. Alla har en bakgrund inom illustration & filmproduktion och utbildning från Konstfack.

Vill du boka ett möte? Tveka inte att höra av dig till Sofia så hjälper hon er igång!

ANIMERADE FILMER FÖR KUNDER ÖVER HELA VÄRLDEN

Vi har äran att få jobba med kunder och organisationer över hela världen. Några kund exempel är: Spotify, Microsoft, Casumo, Försäkringskassan, Hemnet, Röda Korset och WWF.

Vi är även representerade av ett flertal agenturer runt om i världen.
Anchor Point: Seattle, USA.
Nomint: Europa / UK

 

2d animation

2d animation innebär att man skapar karaktärer, bakgrunder och miljöer i tvådimensionella miljöer. I 2d animation är bilderna platta och saknar ett tredimensionellt djup. Detta gör att objekten endast kan röra sig horisontellt och vertikalt.

Tekniken är väldigt kostnadseffektiv. Den lämpar sig också mycket bra för karaktärs-drivet berättande. Detta sätt gör det enklare för mottagaren att ta till sig budskapet.

Exempel på animerad reklamfilm från Brikk:
Försäkringskassan.
State of the Planet.
Casumo.
Umeå universitet.
Shoppers Drug Mart.

2D Animation

Cel animation

Cel animation är en teknik som har funnits i snart 100 år. Tekniken fungerar så att man ritar bildruta för bildruta för hand. Man kan också rita i program som t ex Photoshop, Animade CC eller TV Paint.

På Brikk jobbar vi gärna i denna teknik då det skapar enorm frihet för animatörerna. Detta i sin tur leder till väldigt bra resultat. Man kan skapa rörelser och övergångar som inte går med med vanlig 2d animation.

Tekniken kräver noggrann planering och expertis. Dock skapar den ett djup och en känsla som är svårslagen. Kika in de animerade reklamfilmerna här under så förstår ni vad vi menar!

Exempel på cel-animation från Brikk:
Snow: Sami the Yeti.
Snow: Wrath of the Auditors.
Zonnic.
Riddiculousness.
Santapocalypse.

cel animation

Stop-motion

Stop-motion är en teknik för animation som har funnits i över 100 år. Detta är nästan lika länge som traditionellt filmskapande funnits. Stop motion är en teknik där man fotograferar verkliga objekt en ruta i taget och flyttar objektet mellan varje exponering. Man tar sedan sina exponeringar och gör en video av dessa. När man sedan spelar upp videon skapar man illusionen av att objekten magiskt rör på sig.

Den här tekniken lämpar sig bra när man vill jobba med foto men ändå skapa något spännande och kreativt. Vill man ha en lekfull känsla är detta perfekt. Kolla gärna in våra filmer här nedan!

Exempel på stop-motion från Brikk:
Sveriges Radio.
Jotex.
Estrella.
Motts.
Reclaim the Kitchen.

stopmotion

Latest works

Senaste projekt

Kunder