facebook Rädda torsken - WWF | Brikk
[swedish] [english]

WWF

Rädda torsken

Under maj månad producerade vi en informationsfilm om Östersjötorsken för WWF. Filmen handlar om vad som behövs göras av oss som lever runt Östersjön för att rädda torsken. Filmen togs fram tillsammans med WWF och WWF ambassadören Magnus Carlsson som läst in voice over manuset.
På den här länken kan ni se filmen som produktionsbolaget Brikk producerade
 
Fish WWF
 

Hur skapades filmen?

Filmen är illustrerad av Brikk´s medarbetare David Saracino som tillsammans med Brikk´s Art Director och animatör Philip Engström tog fram illustrationsmanéret. På grund av budskapets allvarliga natur och vikten av att kunna visa på torskens välmående på ett förtroendeingivande sätt så valde vi att göra ett illustrerat manér. Stilen drar åt det realistiska hållet när det kommer till färg och form. Utmaningen låg i att hitta rätt avvägning på hur torsken porträttrteras för att undvika att det känns för komiskt men ändå inom de ramerna som illustrerat berättande ger.

Vad tyckte kunden om resultatet?

WWF blev supernöjda med resultat och tyckte att filmen fångade precis den känslan de ville åt. Vi på Brikk är även väldigt stolta över att få hjälpa en sån fin organisnation som WWF och att de ger oss möjligheten att cel animera djur gör oss extra glada!
 

WWF: Rädda Torsken from BRIKK on Vimeo.

Nästa inlägg!