facebook Cbs Holliday Greetings | Produktionsbolag | Brikk
[swedish] [english]

Cbs Holliday Greetings

KORT OM UPPDRAGET

Varje höst visar tv-kanalen CBS i USA en julhälsning skapad av illustratören och animatören R.O. Blechman. Men efter 50 år valde CBS att göra en ny tagning på denna och vi fick det roliga uppdraget att göra årets vinjetter inför vinterns högtider.

Brikks regissör Josef Andersson, tillsammans med två illustratörer och fyra animatörer, producerade dessa 8 fina filmer på bara några veckor. Läs Josefs egna ord om projektet nedan.

VAR HITTADE NI INSPIRATION UTÖVER R.O BLECHMANS TIDIGARE VINJETT FRÅN 1966?

Vi ville så klart inte göra en rip off på CBS egna referens, av flera skäl. Men kund var lyckligtvis ute efter något som kändes handgjort, retro och var öppna för förslag på manér. Första steget var att kolla runt efter referenser från olika tidsperioder för att hitta något som passade både vår smak och kundens.

Mestadels kollade vi på illustrationer och film från 60-tal och 70-tal. Till exempel How the grinch stole christmas 1966 och Fem myror är fler än fyra elefanter. Men självklart kollade vi på mycket, mycket mer. Många referenser vi fastnade för var även nyproducerat där illustratören uppenbart inspirerats av tidsperioden.

VAD VAR DE STÖRTA UTMANINGARNA MED PROJEKTET?

Mängden filmer vi skulle producera på tiden vi hade skulle jag säga. Så det vanligaste svaret i branschen; tid och pengar.. 8 filmer på 8 veckor. Så vissa filmer producerade vi på runt 4 dagar.

I ärlighetens namn var det även vi själva som skapade förutsättningarna som gjorde det extra utmanande. I och med att vi lade ribban ganska högt både när det kom till illustration och animation. Jag tror kunden hade varit ok med att vi gjorde något enklare faktiskt. Men hur kul är det?

VAD VAR DET ROLIGASTE MED PROJEKTET?

Jag tror alla på Brikk på ett eller annat sätt hyser en förkärlek till den gamla skolans animation och illustration. Och att få välja och vraka i exakt vad vi ville göra var helt fantastiskt.

Trots tidspressen var projektet fantastikt kul att jobba med. Från idé till storyboard. Från illustration till animation. Jag som regisserade och klippte filmerna tyckte detta var det roligaste. Att skapa berättelsens rytm och humor med enkla storyboard-rutor. Vi behövde ju heller inte sälja något med filmerna, bara berätta små roliga historier, vilket gjorde allt ännu lite roligare.

Artiklar om projektet:
IndieWire
The Daily Brief
Broadwayworld


Läs mer om oss som produktionsbolag.