facebookIntervju med våra praktikanter 2018 | Produktionsbolag | Brikk
[swedish] [english]

Intervju med våra praktikanter 2018

Vårens praktik har kommit till sitt slut. I mars började Sanna Hansson och Samuel Skoog från Hyper Island sin tre månaders praktik hos oss. Det har varit ett nöje att ha dom hos oss och följa deras resa och imponerande utveckling under den här tiden. Sanna och Samuel avslutade precis Motion Creative 1-års program på Hyper Island i Stockholm.

Sanna Hansson Samuel Skoog

Läs om deras upplevelse och tankar om praktiken nedan.

Hur var din upplevelse hos BRIKK?

Sanna Hansson: Oj, jag vet inte vart jag ska börja. Den var fantastisk! Det är så häftigt att vara omkring så mycket talang i ett och samma kontor och få ta del av så spännande projekt. Jag har fått möjligheten att utvecklas så otroligt mycket inom animation och fått så mycket stöd och hjälp på vägen av alla som sitter på Brikk

Samuel Skoog: Jag hade extremt roligt på Brikk. Det var en djupdykning i vad det innebär att vara animerare på ett toppklassigt produktionsbolag som verkligen värdesätter kvalitativ motion design, och från dag ett var det proppfullt med lärdomar. Att hela dagarna få tips, stöd och hjälp av personer som inte bara är extremt duktiga på vad de gör utan även intresserade av att få mig att växa och utvecklas har varit en helt oersättlig upplevelse.

Mötte din praktik dina förväntningar?

Sanna Hansson: Jag var väldigt nervös innan praktiken för att jag var rädd att jag inte skulle kunna bidra så mycket eftersom jag precis hade börjat med animation. Men som sagt, tack vare det enorma drivet i alla fantastiska människor på Brikk så utvecklades jag enormt och lärde mig mer än jag någonsin trott på så kort tid. Så definitivt över mina förväntningar!

Samuel Skoog: Brikk matchade mina höga förväntningar om teknisk kvalitet och konkreta lärdomar, men det jag inte var helt beredd på var hur skön stämningen och känslan av att sitta där var.

I vilket område tycker du att du har utvecklats mest?

Sanna Hansson: Animations principer, skulle jag säga. Jag har ett annat öga för hur saker och ting borde agera och viktigast – jag har mer kunskap nu hur jag kan skapa det!

Samuel Skoog: Det jag har utvecklat mest under min tid på Brikk har nog varit mitt öga för vad som gör animation bra. Att lära sig tekniska lösningar är värdelöst om man inte vet vad man vill åstadkomma med dem, och kan man inte se vad som får en animation att fungera så spelar det ingen roll hur bekväm man är i programvaran. Det är också den biten som är svår att lära sig med tutorials eller onlinekurser, och något där jag tror att det har varit så himla bra att bara vara med duktiga animerare dag in och dag ut under så lång tid.

Vad var den störta utmaningen?

Sanna Hansson: Det var nog 2.5 veckor in, när jag kände att jag gick från “nybörjare” till “medioker”. Jag ville kunna skapa så mycket men hade inte kunskapen ännu. Det var hårt att plöja igenom det, men med stöd från mina mentorer, t ex. Samuel Fast så lyckades jag komma över det. Det var bara att kötta!

Samuel Skoog: För mig har det varit bra och viktigt att träna på att ta emot feedback, och att inte tappa modet när man får göra om något massor med gånger. Det har varit tufft ibland, men när man ser det färdiga resultatet och minns hur man själv tänkte från början så är det lätt att se vad mycket man har lärt sig av andras input.

Vilket var ditt favoritprojekt?

Samuel Skoog: Mitt favoritprojekt under min tid på Brikk har nog varit videon som vi gjorde åt WWF. Jag fick en ganska lång scen att jobba på, och fick också tillfälle att träna på frame by frame-animation och mer komplexa After effects-projekt. Det var också roligt att få jobba på något med en lite mer avancerad illustrationsstil och där stämningen spelade större roll.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

Sanna Hansson: Just nu sitter jag lite på House Agency och frilansar som Motion Graphic Designer. Framtiden får visa vad som händer, jag gillar att ta det som det kommer. Jag kommer fortsätta att leta nya spännande studios, skapa kontakter med fler i industrin och utforska vad jag tycker är spännande under resan fram och se vart det leder!

Samuel Skoog: Just nu så jobbar jag som grafiker på Sveriges Radio, där jag får tillfälle att utveckla mina designfärdigheter. Eftersom jobbet inte innehåller så mycket motion graphics för tillfället har jag också planer på egna projekt som jag skulle vilja göra på fritiden för att hålla igång med animation och utveckla min portfolio, som jag tänker sätta igång med i sommar. Lite längre fram skulle jag vilja komplettera med en till praktik för att fortsätta utvecklas som animerare (gärna i USA), för att så småningom kunna börja jobba som frilansande motion designer.

Se mer av Sanna & Samuels arbeten:
Sanna Sparven´s hemsida


Sök praktik på produktionsbolaget Brikk!

Tillbaka Eller se relaterade arbeten!