Minecraft live 2021 – Trailer

Quadramorphic Endervision, Pillager Raid-E0 Sound, och B.E.A.C.O.N Broadcasting…

Det där låter som påhittat nonsens tänker du säkert nu.
Det är det också.

Dessa högteknologiska och sci-fi-klingande påfund är något vi hittade tillsammans med teamet från Mojang för årets Minecraft Live event.

Bakgrund

Vi blev tillfrågade att pitcha in en ide som på ett kul och otippat sätt talade om för Minecrafts community att det var dags för årets event. Och idén vi valde att jobba vidare med fick arbetsnamnet; Useless Technology Boasting.

Vi tog inspiration från gamla drive-in reklamer och trailers från 60, 70, och 80-talet, där de slängde sig med storslagna löften om ”once in a lifetime experience” och andra fantastiska överdrifter. Ord som revolutionerande färgåtergivning, 100% verklighetstrogen 3D, cinemascope, och Anamorphic Duovision användes för att locka publiken tillbaka till biograferna när publiken började se på film i hemmet.

Resultat

Vi ville också skapa en trailer som lovade publiken ett hissnande happening för årets Minecraft Live, vare sig vårt budskap talade sanning eller bara bestod av underhållande mumbojumbo. Och så blev det. Filmen har idag ca 2.800.000 views. Lär gärna kommentarerna från publiken här

Produktionsbolag

Brikk

Regi

Brikk

Kund

Mojang

Art director

Brikk

Animation

Björn Johansson
Kevin Olberg
Josef Andersson

Ljuddesign

Joel Andersson

Musik

Dennis Filatov

Minecraft Live
Minecraft Live
Minecraft Live
Minecraft Live
Minecraft Live
Minecraft Live
Minecraft Live
Minecraft Live
Minecraft Live