Förproduktion

När briefen är låst, tidsplanen är godkänd och offerten signerad så är det dags för oss att sätta igång med förproduktionen, men först ett uppstartsmöte! Här går vi igenom allt en sista gång innan vi sätter igång.

Därefter är det dags för kreatörerna att börja skapa, i den här delen av processen så sätter vi igång med att producera storyboard, manus & style frames. Det kan även vara så att en del rekrytering behöver göras för att stärka upp teamet.

Presentation av förproduktion

Slutligen är det dags för oss att presentera vår förproduktion, detta sker ofta med en längre presentation där vi går igenom storyboard, manus och style frame, målet här är att få en slutgiltigt godkännande så att vi kan sätta igång med själva produktionen.

Förproduktions momenten

Tidsplan

En tidsplan är vad det låter som, en planering över hur tiden ska spenderas, presterat snyggt och tydligt i en PDF.

Offert

I offerten så har vi räknat på projektet, här redovisas alla kostnader som är förknippade med produktionen.

Treatment

Treatment kallas ibland pitch dokumentet eller för produktions dokumentet. Här finns de kreativa delarna samlade som skapats under för produktionen.

PPM

PPM eller ”Pre-production-meeting” är ett mötet där produktionsbolag och kund sitter ner tillsammans för att godkänna allt som skall göras framöver.

Brief Treatment Manus Storyboard Animatic Illustration Animation Compositing Ljuddesign & Musik Leverans
Kontakt ikon

Filmproduktion på g?
Kontakta Samuel Fast Hurtigkarl på
+46 (0)73 612 06 04

Showreel

Produktionsbolag