Valorant – Speltrailer

Riot Games + NordDDB + Brikk

Vi teamade upp med Riot Games och NordDDB för att producera en ny trailer för datorspelet Valorant på den nordiska marknaden. Reklamfilmen är en del av en mer omfattande kampanj baserad på konceptet “dags att spela”, alltså att ta sig tid till att spela.

Schemalägg tid för datorspel!

Vi lever i ett stressigt samhälle där tid för nöje är en bristvara. Därför är det viktigt att ibland ta en paus från vardagen och varför inte spela lite spel med dina vänner? Vår animerade film och utomhuskampanj uppmuntrar tittarna att lägga in speltid i kalendern och planera tid för avkoppling.

Arbetsgrupp: Valorant – Time to play

Reklambyrå

Jacob Björdal
Mattias Yngwwe
Christoffer Åhlund
Teodor Nisbel Fjäll
Jim Nilttssosn
Viktor Einarsson

Kund

Riot Games / Valorant

Exekutiv producent

Samuel Fast Hurtigkarl

Regissör

Björn Johansson

Storyboard

Björn Johansson

2D Animation

Redoad Syed
Philip Engström
Kyrylo Novikov
Emelie Andersen
Emil Börner
Josefine Königsson
Emanuel Mörk

VFX Animation

Emil Börner
Emilie Anderssen

Compositing

Björn Johansson

Musik

Waldermar Soop

Ljuddesign

Jakob Oldenburg

Bakgrundsdesign

Björn Johansson

Karaktärsdesign

Redoad Syed
Emanuel Mörk

Valorant Spring

Tillvägagångssätt

Valorant filmen är producerad med flera olika tekniker. Backgrunderna är illustrerade ovanpå 3D-renderingar. Alla karaktärer och effekter är illustrerade och cel animerade. När man blandar dessa tekniker skapas en levande värld som samtidigt ger oss möjligheten att skapa djup i våra miljöer.

Valorant projekt bild
Valorant projekt bild
Valorant projekt bild
Valorant projekt bild
Valorant projekt bild
Valorant projekt bild
Valorant, Karaktärs design.

Karaktärsutveckling

Här är några skisser illustrerade av Redoad Syed. Karaktären är baserad på Redoads syster. När koncept skisserna är godkända renritar vi och tar fram ett detaljerat character sheet. Ett välgjort förarbete med karaktärerna är extremt viktigt för att animatörerna skall kunna utföra ett bra arbete med karaktärs animationen.

Nedan kan du se en tidig 3D export från scenen där kalendern tar över rummet för att betona den emotionella stressen och förtvivlan.

Valorant Processbild
Valorant kalender

Omritade Valorant hjältar

Nedanför är karaktärerna från datorspelet Valorant. Vår uppgift är att ta original karaktärerna i 3D och konceptbilderna och förenkla dom så att de funkar för traditionell animation. Vi börjar med att hitta siluetten och vi strävar alltid efter att vara så nära originalet som möjligt för igenkänning.

valorant karaktärs skiss
Valorant dags att spela

Karaktärsanimation

Här är en loop på en färdig karaktärsanimation innan vi börjar med compositing. Compositing är när vi tar vi bakgrunden, animationen och VFX och sätter ihop allt för att få till den slutgiltiga looken. Nedan kan ni också se två bakgrunder innan den sista looken är satt.

Valorant projekt bild
Valorant projekt bild